Bra hosting är ovärderligt

Min blogg har varit seg och långsam väldigt länge och med det menar jag att bilder och sidor har laddats väldigt segt. Jag visste inte varför allt var långsamt, men jag kontaktade en webbyrå och de såg direkt att jag behövde bättre hosting. Eftersom jag kommer ifrån Borås så ville jag ha något nära och pålitligt. Jag kollade runt lite och tillslut hittade jag en riktigt bra webbyrå, dom har väldigt bra hosting och jag är supernöjd. Jag har min hosting hos https://rivercode.se, en webbyrå i Borås och dom har varit väldigt hjälpsamma! Sedan jag bytte till min nya blogg har allt varit mycket snabbare. Jag tänkte förklara vad hosting är så att ni förstår varför det är så viktigt!

Hosting

Hosting är oftast en tjänst som ett företag säljer till en annan. I det här fallet tänker jag berätta om server webbhotell företag erbjuder. Host är ett engelskt ord som bokstavligen översättas till ”värd”. Enkelt uttryckt innebär det att att vara en server värd för andra företag. Och på en server det är där ens webbplats eller hemsida ligger. Du behöver alltså någon som är host (server värd) för din webbplats.

Hosting i molnet

Hosting i molnet är framtidens hosting, istället för att hosta något på en fysisk server i en serverhall finns det företag som har all sin hosting i det så kallade molnet. Det innebär att man har hostingen på virtuella serverar vilket har flera  fördelar jämfört med fysiska servrar. Det är tillförlitligare att ha sin hosting i molnet, alltså har din webbplats mindre nertid än om du använder dig utav fysiska servrar. Samtidigt ger det dig en säkerhet då din webbplats inte ligger på någon enskild server i en serverhall. Detta gör att du inte behöver ta risken att något oväntat skulle hända med en fysisk server, eftersom du inte har någon. Det ger dig också en kostnadseffektiv lösning, då du själv kan välja hur mycket styrka du vill ha till din webbplats, beroende på hur mycket trafik du har kan du ändra det väldigt enkelt. Det finns flera moln företag som ger dig tillgång till att välja hur mycket styrka din webbplats ska ha direkt på webben!